nedeľa 14. júna 2015

Copenhagen - 2. day


Náš druhý deň sme začali prechádzkou v štvrti Frederiksberg (tu). Je to akoby mesto v meste, kde je nájomné vyššie, ale zato dane nižšie. Centrum tvorí Frederiksberg Have - krásny park spolu so zámkom, ktorý je dnes vojenskou akadémiou. Časť parku susedí so ZOO, dokonca je sprístupnený výhľad na slony.







Toto bol aj jediný deň, kedy nám trochu pršalo. Autobusom sme sa presunuli na druhý koniec mesta, do štvrte Frederiksstaden. Hlavný cieľ bola Botanická záhrada, vytvorená v roku 1871 v bývalom obrannom vale. Záhradníci a architekti hľadali inšpiráciu v Belgicku a Anglicku, kde mali so stavbami sklenníkov dlhoročné skúsenosti. Vznikli tak moderné konštrukcie z liatiny, skla a dreva. Vstup je samozrejme zadarmo.







Palmový sklenník (foto hore + tu), ktorý má rozlohu 4000 m2 stojí za prehliadku. Ale pozor na otváracie hodiny, otvorený len do 14.00.


Najkrajšie a najväčšie kaktusy ktoré som kedy videla!


Stačí prejsť cez cestu a ocitnete sa v Kongens Have (Kráľovská záhrada), ktorá obklopuje zámok Rosenborg. Bol postavený v roku 1607 a slúžil ako kráľovské letné sídlo. Dnes sú tu vystavené kráľovské klenoty. Každý deň o 11:30 odtiaľto pochoduje kráľovská stráž mestom, aby presne o 12.00 dorazila do zámku Amalienborg - terajší palác kráľovnej.  


Nakoniec sme sa poprechádzali uličkami smerom ku Kongens Nytorv. Nachádza sa tu plno super obchodov, kaviarní a malých galerií. Na foto moja vysnívaná lampa :).

photos: me + Timi

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára