streda 26. marca 2014

Traveler´s diary - Milano 1. day

Často som sa stretla s názorom, že Miláno nie je miesto hodné na strávenie viacerých dní a jediné čo sa tam dá robiť je nakupovanie. A ja, po druhej návšteve tento názor určite nezdieľam. Možno vás neohúri svojou veľkoleposťou ako Paríž, alebo Barcelona, ale má svoje čaro, ktoré stačí len objavovať. Pre mňa to čaro začína tým, že počujem taliančinu :). Ďalšou výhodou je, že mesto je pomerne malé, takže sa dá celé dni chodiť pešo. 
Prvá zastávka hneď po prílete bola Stazione Centrale F.S. (hlavná železničná stanica). 


Stanica nemá jednoznačný architektonický štýl, bola viac krát prestavovaná. Svoju veľkoleposť avšak dosiahla hlavne za vlády Mussoliniho a mala reprezentovať silu fašistického režimu. Od roku 2006 sa renovuje a vylepšuje, pôsobí naozaj honosne, nachádza sa tu veľa obchodov, kaviarní a pekných aj menej pekných miest (asi ako na každej stanici). 

 MiCo - Milano Congressi (Mario Bellini Architects)
City Life - Zaha Hadid

Som rada, že sme mali hotel v blízkosti tohto novo vznikajúceho komplexu - City life Milano a mohli sme si ho obzrieť počas výstavby. Nachádza sa na mieste starého rozľahlého výstaviska Fiera. Sú tu plánované 3 výškové kancelárske budovy (prvá je skoro hotová), parky a dlho očakávané múzeum moderného umenia. Postavené sú už apartmány od Zaha Hadid a kongresové centrum MiCo (foto internet). Ďalšie stavby majú byť od Japonca Arata Isozaki a Daniela Libeskinda z Poľska. Celý komplex by mal byť dokončený do roku 2015, kedy sa má v Miláne konať výstava Expo. Ak vás to zaujalo, viac info a obrázkov napr. tutu a tu

kontrasty: nové/staré

Tým, že sme prileteli až poobede, nestihli sme toho viac, išli sme sa ubytovať a na pravú taliansku večeru. Ena bola v Miláne v lete, písala o tom tu. Moje pokračovanie nabudúce ;).

foto: P. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára