streda 23. októbra 2013

Oxford shoes

Vec, ku ktorej vždy zamierim v obchode je šedá mikina a modro - biela páskovaná košeľa.
Mám pocit, že ich nie je nikdy dosť. Tieto kúsky som doplnila ženskými detailmi - rúž, nalakované nechty a okuliare s ornamentom. Oxford shoes, ktoré ma zachránia vždy, keď potrebujem niečo elegantné na nohy sa prvý krát začali objavovať v Škótsku a Írsku, kde sa im občas hovorí aj "Balmoral shoe" (podľa hradu Balmoral v Škótsku). Najväčšiu popularitu však získali okolo roku 1800 na Oxfordskej Univerzite, keď sa študenti vzbúrili proti "knee-high" a "ankle-high boots". Mohli sa kombinovať k príležitostnému aj bežnému oblečeniu a myslím že práve preto sú obľúbené aj dnes.

Grey hoodie and shirt with blue-white stripes are things, which I always go for in shops. I feel that there is never enough of them. I combine this ensemble with feminine details - lipstick, nail polish and sunglasses with ornaments. Oxford shoes save me whenever I need to wear something elegant. They originated in Scotland and Ireland, where they are occasionally called Balmorals after the Queen´s castle in Scotland. However, they became really popular thanks to the Oxford University in 1800, where students rebelled against knee-high and ankle-high boots. They can be worn to any special occasion but are also perfect casual shoes and I think, that is why they are still popular, even today.


hoodie, shirt: H&M, coat: sewn, watch: Nixon, shoes: Asos, sunglasses: Prada

photo: Ena

5 komentárov:

  1. topánky aj všetko výborná kombinácia. je vždy takéto oxfordky len obdivujem ale ešte som nemala odvahu si ich kúpiť lebo moja hlava je presvedčená že sa mi nebudú hodiť čo je úplná hlúposť :)
    tak ešte raz veľká pochvala za post

    OdpovedaťOdstrániť
  2. skús klasické čierne, ja som také mala a sú fakt univerzálne. a ďakujeme :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. veľmi sa ľúbi, asi aj preto, že mi je tento štýl blízky, aj keď namiesto mikiny nosím oversized svetre, ale takto mi to príde ešte ležérnejšie :)

    OdpovedaťOdstrániť