nedeľa 6. decembra 2015

Universe


Miesto, okolo ktorého som chodila celý život, ale nikdy som ho nepreskúmala poriadne - park na Račianskom mýte. 

"Pôvodná koncepcia parku bola súčasťou komplexnej bytovej výstavby známej ako "Februárka", ktorá prebehla koncom 50-tych rokov. Sídlisko predstavovalo v čase svojho vzniku mimoriadne vydarené sídlisko, kde boli uplatnené nové stavebno - technické postupy. Po vypracovaní libreta umeleckého dotvorenia parku i celého sídliska "Februárová", boli projektantom oslovení špičkoví slovenskí výtvarníci, ktorými boli zadané tematické a priestorové podmienky pre vyhotovenie umeleckých diel. 
Zadný priestor parku uzatvára zaujímavá umelecká kompozícia, ktorú akademický sochár Ladislav Snopek nazval príznačným názvom "Vesmír". Navrhol kompozíciu, ktorú vytvoril kombináciou stien z armovaného betónu s lešteným kovom. Prvá doska má za námet dobývanie kozmického priestoru ľuďmi - je tu kozmonaut i raketový motor, druhá stena nesie v sebe prvok našej slnečnej sústavy - planétu Saturn. Tretia stena nemá za námet znamenia zverokruhu, ale inšpiráciou sú dve zemské rovnobežky - Obratník Raka a Obratník Kozorožca.

zdroj: Bratislavský kuriér (celý článok tu)







coat: Zara, jumper: & Other Stories, skirt: H&M, cap: Review, shoes, backpack: Adidas

3 komentáre:

  1. Ten svetr mi připomíná Ementál - barvou a dírami. Jinak ti to moc sluší, je to příjemná změna oproti jiným, trochu víc ženským outfitům .

    http://rannicervanky.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť