streda 9. apríla 2014

Milano 4. day


Deň sme začali pri Chiesa di Santa Maria delle Grazie v nádeji, že sa dostaneme k Poslednej večeri od Leonarda da Vinciho, ktorá sa nachádza na stene refektára Cenacolo Vinciano, priliehajúceho k tomuto kostolu. Akosi nám nedošlo, že je pondelok, a múzea sú zatvorené!



Posedeli sme v krásnej kaviarni - California Bakery.



Corso di Porta Ticinese je jedna z mojich obľúbených ulíc. Okrem toho, že je veľmi fotogenická, nachádzajú sa tu malé obchodíky s oblečením, zoženiete tu aj kvalitné talianske topánky za super ceny. 






Obedná prestávka...


Nachádzame sa v štvrti Navigli, ktorá je charakteristická svojimi kanálmi. Je to aj štvrť najlepších trhov so starožitnosťami a prekvitajúcim nočným životom. Smerom na západ sa tiahne Zona Tortona, ktorá bola kedysi štvrťou tovární a robotníckych činžiakov. Dnes sú tu však prevažne ateliéry, obchodíky a hlavne počas aprílového veľtrhu nábytku Salone del Mobile je miestom výstav, vernisáží a večierkov, čo z nej robí destináciu samu o sebe. 


Znovu sme sa presunuli k Duomu, akurát zapadalo slnko...


Prada - Galleria Vittorio Emanuele II


Quadrilatero D´Oro sa nachádza na severovýchod od Duoma a tu nájdete všetky top značky. Okrem výkladov (ktoré bezpochyby veľmi zaujmú) sa treba poobzerať aj okolo seba. V tejto štvrti sú krásne mestské domy zo 16. st a nájomné domy v štýle Liberty.


foto: P. 

1 komentár: